fredag 31 december 2010

Wished for a life this year, it’s brand new, but on the top of the list there’s you

gott nytt år alla fina.

2010

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag var utanför Skandinavien. Blev utslängd. Flög för första gången utomlands. Kräktes på planet.

Höll du några av dina nyårslöften? Hade nog inga.

Är det något du saknat år 2010 som du vill ha år 2011? Jobb, lägenhet, träning.

Vad var din största framgång 2010? Äh, vet inte. Kanske att jag lyckades gå utan jacka till vildmannen varje dag. Hm, vilken bedrift. Det brukar inte hända så världsomvändande saker för mig. Men kanske mitt G i matte B. Och högsta betyg i svenskan. Att jag vågade hitta till mig själv.

Vad spenderade du mest pengar på? Kläder, mat, bryssel, stockholm, festivaler.

Vad önskar du att du gjort mer? Tagit initiativ.

Vad önskar du gjort mindre? Spenderat pengar på mat. Ältat. Analyserat.

Hur tillbringar du nyår? Middag hemma, fest hos Stina, tolvslaget på stan, fest hos Rikard.

Vem saknade du? Någon som inte finns.

Finns det någonting du ångrar med 2010? Att jag inte var på Way out West. Igen.

Vilken del av 2010 var bäst? Senare delen av sommaren och tidiga hösten tror jag.

Hur tror du 2011 blir i sin helhet? Det blir året då allt förändras för mig.

Håller du dina nyårslöften och ska du ge ett för 2011? Hade nog inga förra året men det jag kan säga för 2011 är väl att om jag bor hemma nästa nyårsafton ska jag raka midcut.

Fick någon i din närhet barn? Nej.

Dog någon i din närhet? Nej.

Vilka länder besökte du? Belgien!

Vilken datum från 2008 kommer du minnas, och varför? När jag såg Kent ensam i februari. Den natten innan vi åkte till trästock då jag och mina närmaste vänner vände upp och ner på mitt hus. Vi satt som vanligt och bara funderade på livet tills vi blev hungriga och stekte köttbullar och makaroner, kokade ägg, bakade kakor, drack te, åt mackor, drack blåbärssoppa.

Vad var ditt största misslyckande? Att jag blivit för lat. Slutade träna.

Vems beteende förtjänas att firas? Konstig fråga. Men mina närmaste kompisar. För alla fikanden, häng, festanden, nattsittanden.

Vems beteende gjorde dig ledsen eller arg? Äh. Det är glömt.

Vad gjorde dig jätte, jätte, jätte exalterad? När jag fick veta att Håkan Hellström och bob hund blev bokade till Umeå Open.

Vilken låt kommer alltid att påminna om 2010? Fulla för kärlekens skull. Fly din själ. Du är snart där. All by myself. Only girl in the world. Not in love. Dancing on my own.


Bästa filmer 2010? Inception, The boat that rocked (men den släpptes nog inte i år), Himlen är oskyldigt blå.

Favorit TV-program? Gossip Girl, The Big Bang Theory, The Seventies, Skins (om det gills), Misfits (har dock bara hittills sett 1 avsnitt men det räckte).

Vilken var den bästa boken du läste? Extremt högt och otroligt nära, Kärlekens historia.

Vad gjorde du på din födelsedag? På natten till min födelsedag var jag på umeå open. Såg markus krunegård. Åt på kinarestaurang, åt kaviarmackor (enligt mina sms), fick en cykel.

Hur skulle du beskriva din stil 2010? Svart, midgård, second hand. Tydligen med drag av modebloggare och faaaashion.

Hur höll du dig ifrån att bli galen? Lyssnade på musik. Andades.

Vem var den bästa nya personen du träffade? Åh. Det känns som jag både träffat och lärt känna fler människor det här året än under hela min livstid. Jag har också lärt känna personer mer på djupet som jag kanske träffat innan. Många ur klassen som blivit mina närmaste vänner.
Jag lärde känna Marianne under en kort men intensiv tid när vi åkte till fjällen. Henning och Evelina under sommaren. m.fl.
Min vänfamilj har helt enkelt utökats det här året.

Berätta om en värdefull läxa du lärde dig 2010: Andas. Livet är närmare än du tror. Drömmarna kan faktiskt bli uppfyllda. Du behöver inte vara livrädd för livet drabbar alla.

Vad vill du lära dig under 2011? Att vara ensam. Spela ett instrument. Ta hand om mig själv. Leva mitt eget liv. Kunna släppa taget ibland.

Tror du 2011 kommer bli lika bra som 10? Tror att det kommer att bli bättre. Det kommer att ske fler livsförändringar i alla fall. Med studenten, PA100, flytta hemifrån, boksläpp, nittonårsdag och allt.

Vad kommer du sakna från 2010? Min fina klass. Sommaren. Allt. Svårt att komma på.

Nämn en positiv sak från 2010? Kompisarna. Musiken. Livet.

fredag 24 december 2010

onsdag 22 december 2010

himlen kan vänta

igår var en konstig dag. jag vaknade mitt i natten av att jag höll på att avlida av magsmärtor och jag trodde det var vinterkräkis på dirren men det var det som tur var inte så jag somnade på toalettgolvet och vaknade upp några timmar senare.

missade bussen så jag och sandra kom lagom till baletten började på avslutningen. det var en midgårdsavslutning i vanlig anda kan man lugnt säga.
fikade utanför skåpen med klassen på riktigt ~kalawesome~ vis. åt sedan currymacka (just for the record) på station med ett gäng vänner.

halkade mitt på stan utanför kungspassagen och fick ett fett blåmärke. hanna och linda plockade upp mig innan jag hade legat på marken alldeles för länge. trodde att ingen jag kände sett mig innan jag hör att det knackar på fönstret och får tummen upp av bekanta ansikten och hör sedan någon bakom mig; bra gjort sofia! ja tack.

kom hem och pulsade i snön och sparkade runt byn med pappa min. åkte sedan in till klara och sedan dansy dansy till dj santa claus med vänner (hahaha)

vi klädde granen idag och skulle sedan se inception som jag hyrt. men eftersom min familj är tekniskt efterbliven (fipplade ca. 1 timme) så fick jag och min lillebror titta på den på datorn. vet inte riktigt var jag ska ta vägen, vet inte ens vad jag ska säga. mindfucked. jag som hade eh skyhöga förväntningar på filmen kan säga att den får 4 av 5. den var fet. och som en riktig liten slutkläm på det här oerhört intressanta inlägget kan jag ju bara säga att PLURA SPELAR I UMEÅ PÅ MIN NITTONDE FÖDELSEDAG.

söndag 19 december 2010

we look so good, we look so good together.

ville bara säga att igår ägde sönder. dansade som en tok (verkligen, TOKIGT), lajvade med flisan, gömde mig bakom en soffa och fastnade, fick en paradisbadet-skada (alltså blåmärke på höftbenen) under lajvet, spelade knäppaste ölhästspelet, pratade inlevelsefullt om skins, åt chips, lasersvärdade, fick en foliefluga, kollade på tv-spelande, blev nedputtad i en snöhög, pratade viktigheter, dansade lite mer och älskade världen.

puss, ni.

winter winds

antal personer som frågade om jag gillar julmust igår: 5

lördag 18 december 2010

FAN VAD COOLT SÅ JÄVLA COOLT DET HÄR HÄNDER JU BARA INTE

kändes ju förövrigt helt mystiskt att se tre fjärdedelar av nedanstående favoritband stå och viska i ett hörn och dricka öl ungefär 1 meter ifrån mig. såg dessutom 2 andra ganska kända människor. ibland får man bli starstruck. och ibland får man bara låtsats som inget och bara glida runt hänga runt låna pengar.

onsdag 8 december 2010

masshysteri.

jaha, det var ju jävligt roligt att bandet som är upphovet till mitt lösenord för att komma in på datorn, är min skrivbordsbakgrund, det som jag lyssnade på hela sommaren, som ställde in två konserter då jag verkligen hade velat se dem, de som har gjort ett av årets bästa album, som jag bara sett live på ett liten scen på ett halvfullt verket som förband till florence valentin en gång för ungefär ett år sedan har bestämt sig för att sluta spela. att lägga ner. jag kan ju inte påstå att det inte var väntat. men ändå, väldigt tråkigt. vilka ska jag nu lyssna på när jag inte har något annat att lyssna på, är lokalpatriotisk och arg? jag vet inte.

(det sista var väl visserligen lite dumt skrivet eftersom att skivorna förmodligen inte kommer att försvinna från jordens yta, men det lät rätt dramatiskt och jag menade det.) (jag vet att jag inte heller skriver hundra procent grammatiskt och det skiter jag fullständigt i just nu för jag är trött och har ett språkhistorieprov imorgon som jag borde sova mig i form till.) (ibland tycker jag att det är ett jävla mysterium att jag inte har ig+ i svenska och att jag ens funderar på att arbeta med skrivande i framtiden när jag inte ens kan formulera en liten text utan att ha rätt perspektiv, tid och rum, presens och singular och allt vad det heter. för långa meningar, inga versaler och så vidare. men då brukar jag tänka: vad fan spelar det för roll, vem bryr sig och vad gör det om hundra år. jag kan ju om jag vill, men jag vill bara inte just nu på grund av pretentiösa petitesser och sådana saker.) (det ordvalet får säga godnatt för jag borde egentligen ha trött-lås för skrivande vid det här tillståndet.)

tisdag 7 december 2010

fly din själ.

hejsan mamma och pappa

jag har kommit lite efter känner jag. förra veckan på fredag åt jag först middag med bästa människorna, åkte sedan in till stan där jag betalade alldeles för dyra pengar för att dansa till alldeles för dålig musik men trots det vart det ändå ganska trevligt. tvärtemot blev det på lördagen. eller det var visserligen fortfarande trevligt, om inte bättre. det var en märklig känsla att kunna i sin hemstad glida förbi kön, utan att betala, in i värmen och dansa till bästa musiken någonsin. det borde inte vara så exotiskt, men det var det. sov sedan hos finaste klara och vaknade upp till fina vinterdagen och första advent och skyltsöndag och allt.

blev så till mig och inne i extas av att allt var så bra att jag tog första bästa plan till bryssel dan därpå. nä, jag kan ju låtsats att jag är så spontan och att jag inte alls hade längtat efter den här resan hur många månader som helst. hade iallafall världens bästa fyra dagar första gången utomlands! eu:s högkvarter, restaurangmat, flygplansolycka (inget nämnt), vandrarhem, fina byggnader, choklad, metro, julkänslor och fina människor ungefär. skulle kunna skriva flera a4an om resan men det får bli en annan gång.

sover nu. vi ses i marschallens skugga. amen.